Fugefræser til vinkelsliber

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Hvis du skal have lavet nye fuger i din husmur, eller i flisegulv, så har du brug for en fugefræser. For at opnå bedst muligt resultat, bør du anvende en fugefræser til vinkelsliber. En vinkelsliber i god kvalitet kan nemlig sikre at fugefræseren holdes på plads inde i fugerne, uden at lave mærker i murstenene.

En fugefræser passer til en 115/125mm vinkelsliber og du behøver ikke at være bekymret, for den kan sagtens holde til det støv det skaber at fræse fugerne ud. Husk blot en maske og briller til dig selv.

Det skal du bruge

Til et fugefræsersæt medfølger der som regel et ekstra fræsejern samt 8mm skær og en adaptor. Prisen for et sæt er omkring 300kr. Men hvis du ønsker en fugefræser med styr koster det en anelse mere. En fugefræser med styr gør det lidt lettere at styre imellem fugerne uden at ramme murstenene. Ved en almindelig fugefræser skal man selv holde og styre og med tiden kan det blive rigtig hårdt for både arme og ryg. En fugefræser med styr hjælper dig med at holde fræseren på plads og du vil kunne blive ved i længere tid uden at tære for meget på kræfterne.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Det kan være en fordel at investere i en stak ekstra stifter, da de hurtigt bliver slidt op.

Tjek tilstanden af fugerne

Inden du køber fugefræser er det værd at inspicere hvilken tilstand fugerne mellem mursten eller fliser er i. Hvis de er bløde og lige til at kradse ud, vil det være nok med et almindeligt fugejern, men er de meget hårde og eventuelt i cement, så vil det være en fordel at købe en fugefræser med diamantklinge. En diamantklinge vil let kunne klare selv sten-hårde fuger. Start fra midten og arbejd dig udefter, det vil løsne fugerne hurtigere.
Hvis det er helt umuligt at få løsnet fugerne nogle steder, kan det hjælpe at bearbejde fugerne ved brug af en hammer og mejsel.

Støv, støv og mere støv

Det er som regel ingen sag at fjerne fuger mellem mursten eller fliser. Det mest generende er det støv som det skaber. Så husk at dække af, for så vidt muligt. Har du fjernet fuger på en husmur skal muren børstes af efterfølgende. Det kan være en fordel, for at holde mængden af støv nede, at tilslutte støvsugeren til fugefræseren så støvet opsamles løbende.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin