Fugefræser til fliser

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Det kræver præcision og tålmodighed, når der skal repareres eller udskiftes fuger mellem fliser. For at undgå at fliserne går i stykker, anvendes en fugefræser til fliser.

Sådan gør du

Som noget af det første man bør gøre, inden man begynder at fræse fuger mellem fliser ud, er at afdække området hvor man arbejder grundigt. Det støver nemlig rigtig meget, når først man går i gang. Fugen mellem fliserne bliver til støv, når de fræses med en fugefræser.

Fugefræseren kan enten sættes på en vinkelsliber eller direkte på en boremaskine. Væg det rigtige værktøj efter hvor smalle fugerne er. Herefter slibes fugerne forsigtigt med fugefræseren. Vær forsigtig med ikke at ramme fliserne. Vil man være helt sikker på ikke at ridse eller skade fliserne kan man anvende en fugefræser i nylon. Skulle man alligevel være så uheldig at få lavet lidt ridser i fliserne, kan de i de fleste tilfælde slibes væk ved hjælp af en uld-svamp.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Hav reservefliser til rådighed

Inden man går i gang med at udskifte fuger på et flisegulv bør man dog undersøge om det ermuligt at købe reservefliser. Skulle én af fliserne mod forventning gå i stykker under arbejdet, er det vigtigt at den kan udskiftes. Så sørg for at have et par reserver i nærheden, inden du går i gang med at fræse fugerne.
Fugerne løsnes bedst ved at fræse fra midten af fugen og ud mod hjørnerne, da hjørnerne er de mest sarte overfor at kunne gå i stykker.

Husk at fjerne alt støv inden den nye fuge lægges

Efter at alle fuger er fræsede skal fliserne først støvsuges, herefter børstes helt rene og eventuelt overskydende støv fra de gamle fuger opsamles med en fugtig klud. Det er vigtigt at alle rester fra de gamle fuger er helt væk, inden man går i gang med at fylde fugerne ud med ny fugemasse. Hvis der er tiloversbleven støv mellem fugerne vil den nye fugemasse nemlig ikke slutte helt tæt. Det kan give revner, hvor vand og fugt kan sive ind og så vil det i sidste ende have været spildt arbejde, fordi man meget hurtigt vil skulle udskifte fugerne igen.

Når den nye fugemasse skal fyldes mellem fliserne, så brug ikke en spartel i stål, som kan ridse fliserne, men brug en spartel i hård plastic. Den er nemmere at arbejde med og giver en helt glat overflade.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin