Fugefræser til boremaskine

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Ved mindre reparationer af fuger på svært tilgængelige steder, som for eksempel omkring døre, vinduer eller steder hvor der er kabler og rør, har man brug for en fugefræser til boremaskine.

Sådan virker den

En fugefræse der skal monteres på en boremaskine er forsynet med et sekskantet skaft, der passer til boremaskinen. Dimensionen er ø10. Det optimale er en fugefræsestift med skær i hård metal. Fugefræsestiften sættes på boremaskinen og herefter er det lige til at løsne fuger, på selv de mest besværlige steder.
Fugefræseren kan også fås med tre skær, hvilket gør den særdeles effektiv til selv hårde fuger i cement.

Undgå støv

For at undgå for meget støv i huset, når der skal fræses fuger, bør man have en støvsuger i nærheden inden man begynder arbejdet. Husk også støvmaske og briller. Alternativt kan man købe en såkaldt fugefræsesål, der kan fastmonteres fugefræseren og derefter støvsugeren. Det generere en meget effektiv udsugning af alt støv fra fugerne og du behøver ikke at skulle koncentrere dig om at holde både fugefræser og støvsuger på samme tid.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Kombinér med vinkelsliber ved større opgaver

Generelt støver det langt mindre at anvende fugefræser til boremaskine frem for til vinkelsliber. Vinkelsliberen er man dog nødt til at bruge ved større opgaver, som hvis det er et helt flisegulv eller murstensvæg, der skal have repareret fuger. Men selv ved en opgave som denne kan det være en fordel også at have en fugefræser til boremaskine, da fugebredden ikke altid er ens over det hele og så vil man lettere kunne komme til med en boremaskine end med en vinkelsliber.

Ved særligt sarte opgaver

Hvis det område hvor man skal have repareret fuger kræver at man skal være ekstra forsigtig for ikke at ødelægge tapet eller lignende kan man også få en fugefræsesål i nylon. Den er ekstra skånsom og man er helt sikker på ikke at efterlade ridser omkring fugerne.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin