Fugefræser med diamant

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Fuger i murstensbygninger skal modstå både høj varme om sommeren, regn om efteråret og frost om vinteren. På sigt vil de blive mindre resistente og fugt vil kunne trænge ind mellem fugerne. Det kan give revner og skader når fugten bliver til is om vinteren og udvider fugerne. Hvis dette sker skal fugerne udskiftes.

Men det kan være et beskidt arbejde, når der skal repareres fuger mellem mursten eller fliser. Især hvis fugerne er af hård fugemørtel eller cement. For at få løsnet den slags hårde fuger har man brug for en fugefræser med ekstra styrke. Man har brug for en fugefræser med diamantskær.

Fugefræser med diamant gør arbejdet til en leg

En fugefræser med diamant kan skære i fugemateriale der er hårdt som sten. Det skyldes at skæreskiven er langt mere hårdfør end ved en almindelig fugefræser skæreskive. Fugefræsere fås med diamant skæreskive i størrelse 6,4 til 10 mm der kan monteres direkte på en vinkelsliber.

Skraber de gamle fuger fri så let som ingenting

Når fugefræseren er monteret er det blot at gå i gang med at slibe fugerne løse. Det er lettest at starte fra midten af fugen og arbejde sig udefter. Man behøver ikke at lægge ret meget kraft i, da diamantskæret vil bryde selv de hårdeste fuger op så let som igenting. Hvis det er et større område der skal repareres fuger i kan man dog overveje at investere i en fugefræser med styr, da det kan hjælpe til at holde fugefræseren på plads imens man arbejder.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

Bemærk farveændringen

Efter at fugefræseren har løsnet den gamle fuge, skal den erstattes med ny og frisk fugemasse. Bliv ikke forskrækket når den nye fuge ikke har samme farve som den gamle. En fuge er konstant udsat for vind og vejr og det betyder at den med tiden vil skifte farve og blive mørkere. Også indendørs optager fuger vand, fugt og skidt i tidens løb, der resulterer i en mørkere farve. Nye fuge-riller vil være lysere og mere iøjefaldende. Til badeværelset kan man dog vælge silikonefugemasse der er gennemsigtigt og derfor ikke vil kunne ses så tydeligt som helt hvide fuger.

Hvis du gerne vil ramme så tæt som muligt på den tidligere type fuge, kan du eventuelt prøve dig frem med nogle forskellige typer fugemasse for at finde frem til den helt rette.

Nye fuger på en weekend

Det kan lade sig gøre at udskifte sine gamle fuger på en hel facade, flisegulv eller badeværelse på kun en weekend. Men vælg det rigtige grej og undgå dobbeltarbejde.

fugefraeser Se pris hos 10-4.dk Til shop

admin